En webbyrå med kunskapen och viljan att få ert företag eller organisation att växa med oss. Med över 9 år inom webbranchen kan ni lita på att vi kommer finnas tillhands en lång tid framöver.

Varför namnet Uppson?

Att välja namnet Uppson föll rätt naturligt när vi väl kommit på det. Uppson har sitt kontor i Uppsala. Därför tog vi de tre första bokstäverna i Uppsala och tänkte sedan att vi tillsammans med våra kunder blir som en enda stor familj. Tradtionen i Sverige är ju som sådan att efternamn ofta slutar med son. Det blev helt enkelt naturligt med den moderna webbfamiljen Uppson.

Boka ett möte med Anton

018-470 77 78
anton@uppson.se

Inte alltid varit Uppson, grundstenen startade redan 2009

Uppson är i grund och botten samma företag som i september år 2009 startades som kommanditbolag under namnet Designfuture webbyrå. Företaget har ända sedan starten 2009 hjälpt företag med deras webbplatser och haft samma ägare, Anton Carlsson. År 2010 gjordes företaget om till enskild firma, fortfarande under samma namn, Designfuture webbyrå. I början av 2015 bytte företaget sedan namn till Clim enbart ur PR-syfte. Ett kortare namn innebar tydligare och stilrenare logotyp.

År 2016 togs beslutet om att gå över från enskild firma till aktiebolag vilket länge varit tanken. I samband med registreringen stod det klart att namnet Clim inte godkändes. Därför blev vi tvungna att byta det tidigare företagsnamnet Clim mot ett nytt. Vi kom då fram till namnet Uppson och det slutliga registrerade bolagsnamnet för vår webbyrå blev då Uppson group AB.

VD, Anton Carlsson

Anton Carlsson är grundaren av Uppson group AB. Redan år 2003, när Anton var 11 år, började skapandet av hemsidor. Till en början var det små hemsidor med grundläggande design. Vartefter åren gick växte intresset och Anton har idag hunnit med att driva communitys (mötesplatser), och att koda egna uppdateringsverktyg och e-handelssystem från grunden.

Idag driver han Uppson som är en fullfjädrad webbyrå i Uppsala. Uppson arbetar framförallt med företag runt Stockholm, Uppsala och Östhammar.